Activităţile Parlamentului Tinerilor

Programul PARLAMENTUL TINERILOR, vine în continuarea proiectului pilot, care a început în anul 2008 la iniţiativa ITGM şi Parlamentul RM.

Ca şi activităţi planificate pentru anul 2010, Parlamentul Tinerilor este compus din trei elemente.

1. Seminare cu privire la procedurile legislative, controlul parlamentar, raportul dintre parlament şi alte autorităţi publice – oferite de către traineri din cadrul Parlamentul RM.

2. Simularea activităţilor Parlamentului – în care tinerii vor negocia apartenenţa la fracţiunile Parlamentului Tinerilor dar şi implicarea acestora în cadrul comisiilor de profil.

3. Asistarea la şedinţele Parlamentului RM, asistarea voluntară în activităţile deputaţilor din cadrul Parlamentul RM, inclusiv cu ieşiri în teritoriu.

În contextul concepţiei de colaborare a Parlamentului cu societatea civila, Parlamentul Tinerilor va analiza proiectele de legi – unde vor veni cu propuneri, amendamente şi luare de atitudini asupra unui sau altui eveniment politic, social şi economic.

Reieşind din sprijinul acordat şi susţinerea oferită de către condurea Parlamentului RM, Ministerului Educaţiei şi Ministerul Tineretului şi Sportului, INSTITUTUL TINERETULUI GUVERNATOR DIN RM rămîne deschis către toţi tinerii din RM, de-a se implica activ în viaţa socială din RM prin intermediul Parlamentului Tinerilor şi altor programe în derulare.